Jadran Lazic : Retrospektiva

Want to talk about Croatia, PETA or anything not completely Goran related? Here's the place. Be forewarned, some talk may become political, please respect the views of others as you would ask them to respect yours.

Moderators: Zone3120, AzizalSaqr, Trainerjen, Nina, jenwhaley, MarcySue

Jadran Lazic : Retrospektiva

Postby AzizalSaqr » Fri Aug 10, 2007 10:34 am

http://www.gloria.com.hr/site/mainpages/detail3.php?active=sadrzaj&godina=2007&mjesec=srpanj&broj=655&link=655lazic.htm&mainVar=0

From Gloria Magazine

GLORIA VAM PONOSNO PREDSTAVLJA Jadran Lazić: Retrospektiva

Image Image

U godini kada slavi četrdesetu obljetnicu profesionalnoga rada, proslavljeni hrvatski fotograf Jadran Lazić po prvi put će se predstaviti sa samostalnom izložbom, koja će biti otvorena 6. kolovoza u splitskoj Palači Milesi.

Od početaka u rodnome Splitu preko paparazzo godina u Parizu i izvještavanja iz ratnoga Iraka pa sve do sudjelovanja u izgradnji holivudskog glamura u Los Angelesu, Lazić je konstantno objavljivao svoje fotografije u najcjenjenijim i najprodavanijim hrvatskim i svjetskim tiskovinama, ali tek će se ove godine moći razgledati njegove najbolje fotografije na jednome mjestu.

Od kolovoza do prosinca izložba "Jadran Lazić: Retrospektiva" putovat će Hrvatskom i, uz Split, obići Trogir, Rijeku, Rovinj i Zagreb.

Izložba je humanitarnog karaktera pa će sav prihod prikupljen prodajom kataloga i završnom aukcijom fotografija biti doniran Ambulanti za neurorazvojnu fizijatriju - Službe za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama pri KBC Split.

Datumi izložbe:

SPLIT 6. do 20. kolovoza 2007.
Galerija fotografije, Marmontova 5
HAZU - Palača Milesi, Trg braće Radića 7
Salon Auto Davor, Hercegovačka 74

TROGIR 26. kolovoza do 1. rujna 2007.
Muzej grada Trogira, Gradska vrata 2

RIJEKA 4. do 23. rujna 2007.
Muzej grada Rijeke, Muzejski trg 1/1
Auto centar Kuželka, Martinkovac 142

ROVINJ 4. do 31. listopada 2007.
Centar vizualnih umjetnosti Batana, Trg brodogradilišta 2

ZAGREB 13. studeni do 2. prosinca 2007.
Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10
Auto Otok, Horvatova 80
User avatar
AzizalSaqr
Site Admin
 
Posts: 8605
Joined: Tue Oct 10, 2006 5:15 am

Postby AzizalSaqr » Sat Aug 11, 2007 2:11 am

http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/showbiz/clanak/art-2007,8,7,Lazic_paparazzo,85234.jl

From Jutarnji.hr

Jadran Lazić: Crveni tepih za ‘kralja red carpeta’
Piše: Ivica Profaca
Foto: Jakov Prkić i Jadran Babić/Cropix

Image
Najpoznatiji Splićanin u Hollywoodu s obitelji

Da se bude Jadran Lazić, treba biti brz, snalažljiv, pomalo farabut i zaj...ant, riječju - Splićanin, rekao je predsjednik Foto kluba Split Feđa Klarić


SPLIT - Kako i priliči, crveni tepih je pred splitskom palačom Milesi dočekao kralja red carpeta, vjerojatno najpoznatijeg hrvatskog fotografa u svijetu, Splićanina Jadrana Lazića.

- Da se bude Jadran Lazić, treba biti i brz, i snalažljiv, i pomalo farabut, i za...ant. Jednom riječju - Splićanin - rekao je splitski fotoreporter i predsjednik Foto kluba Split Feđa Klarić na otvaranju koje je, kao možda nikada do sad, privuklo praktički cijeli Split.

Uz splitske političke i sportske uglednike Ivana Kureta, Željka Jerkova, Ratu Tvrdića, pa estradnjake Luku i Petru Nižetić, potom vlasnika marine Frapa Franju Pašalića, izložbu na dva kata najpoznatije splitske palače pohodio je i košarkaš Gordan Giriček, a kad se pojavila “kraljica” Severina, svi ostali su pali u zapećak.

Image
Kad je na otvorenje Lazićeve izložbe došla Severina, svi ostali ugledni gosti pali su u drugi plan

- Malo sam zakasnila, ali impresionirana sam Jadranovim fotografijama. Jedino mi je žao što me dosad nije fotografirao, a rado bih mu pozirala - ponudila je Severina izazov “tati” svih domaćih estradnih fotografa.

Na zidovima palače Milesi izvješeni su portreti najvažnijih osoba iz svijeta show businessa, ali i svojedobni Lazićevi svjetski ekskluzivi s pogreba sovjetskog vođe Leonida Brežnjeva.

To je nagnalo Franju Pašalića da autoru pokloni košaru ruža, uz popratno pisamce: “Samo ti i ja znamo za našu prijevaru, ja sam živ i zdrav i čekam da mi pošalješ dio honorara. Leonid Brežnjev.”

Uz palaču Milesi, dio fotografija vezanih uz dva Lazićeva grada Split i Pariz izložen je u fotoklubu u Marmontovoj, a dio i u Peugeotovu salonu Auto Davor.

Image
Najugodnije iskustvo Lazić je imao s Johnnyjem Deppom

Image
Dobitnica Oscara Jodie Foster u počecima hollywoodske karijere

Image
Legendarna Faye Dunnaway bila je najzahtjevnija za fotografiranje
=============================
Prijetnje Marlona Branda

Kad sam prvi put htio fotografirati Marlona Branda, primijetio me i prijeteći krenuo prema meni. To je bio jedini neugodan trenutak u mojoj praksi.
=============================
Višnjić ne voli pozirati

Šibenskoga glumca Gorana Višnjića upoznao sam u LA kad je stigao zbog uloge u ‘Hitnoj službi’. Goran prezire fotografiranje, mrzi pozirati, ali kad jednom pristane, ne kasni ni minute.

=============================
Paparazzo zvuči uvredljivo

Kad danas kažeš paparazzo, kao da si izrekao uvredu, a ja tvrdim da je to najteži dio posla u fotografiji. Lakše je biti umjetnički fotograf jer kod ‘paparacanja’ nema ponavljanja. Za dobrom fotografijom jurio sam kroz crveno, vozio zabranjenim smjerom jer ako dopuštenje ne upali, ostaje ti samo paparazzo varijanta.
============================
Johnny Depp najsimpatičniji

Među slavnima, najzahtjevnija za fotografiranje bila mi je američka glumica Faye Dunaway, poznata po svojoj nesklonosti fotografima.
User avatar
AzizalSaqr
Site Admin
 
Posts: 8605
Joined: Tue Oct 10, 2006 5:15 am


Return to Goran Related

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron